Arxiu Fundació Lucio Gil Faogaga
/C/ Pi Elías García, 1, 46340 Requena, Valencia

Arxiu Fundació Lucio Gil Fagoaga

Desplaçament
Personal: 1 Tècnic d'Arxiu i Biblioteca

La Fundació Lucio Gil de Fagoaga custòdia un ampli i variat fons documental, tant per les diverses temàtiques dels documents, com per la seua àmplia línia cronològica i els diferents llocs dels quals ens parlen els documents. Això es deu als múltiples actors que participen en la creació documental.

El gruix de l'Arxiu està compost per la documentació personal de Lucio Gil Fagoaga, (1896-1989) , Doctor en Filosofia i Dret i catedràtic de Psicologia Superior per la Universitat de Madrid des de 1923. Entre altres mèrits destaca per ser l'introductor de la psicotècnia a Espanya, creador dels cursos de vacances per a estrangers i fundar un laboratori de psicologia en la Universitat de Madrid.Oriünd de Requena (València) , Lucio Gil Fagoaga va conservar també la documentació de la seua il·lustre família, dedicada al negoci de la seda i la gestió i administració de grans terrenys de cultiu.Deixeble de l'intel·lectual Adolfo Bonilla i Sant Martí, d'ell hereta la seua biblioteca i arxiu personal que inclouen els del compositor Emilio Arrieta i el dramaturg i polític Adelardo López d'Ayala.

Dades éxtremes:
1482-2023

Fons documentals

Fons Lucio Gil Fagoaga
Fons Adolfo Bonilla y San Martín
Fons Emilio Arrieta
Fons Adelardo López de Ayala
Fons varios de familiares de Lucio Gil Fagoaga Varia
Arxiu fotogràfic

Fons destacats

Dins del Fons Gil Fagoaga destaca la seua àmplia correspondència amb més de 400 remitents, amb figures destacades de la cultura i la política del segle XX, com María Zambrano, Manuel Cossio, Julián Besteiro, Tomás Carreras i Artau, Mª Teresa García Banús, Luis Jiménez de Asúa, José Jordán de Urríes, Fritz Krüger, Javier Lasso de la Vega…

 

Dins del Fons Emilio Arrieta destaca l’existència de partitures inèdites i desconegudes del compositor, així com partitures manuscrites de Juan Crisóstomo Arriaga i *Bizet.

 

Documentació vària sobre les guerres carlistes que inclou cartes i informes de Baldomero Espartero i Tomás Zumalacárregui.

 

Document original dels Reis Catòlics datat a Màlaga el 29 d’agost de 1487, pocs dies després de la presa de la ciutat.

 

Àlbum fotogràfic dels exercicis militars experimentals duts a terme als afores de Madrid en 1922-1923 per a provar el material militar sobrant de la Primera Guerra Mundial adquirit pel govern espanyol.

 

Retrat fotogràfic de Marcelino Menéndez Pelayo amb dedicatòria manuscrita al seu deixeble i amic de l’ànima&, Adolfo Bonilla i San Martín.

Video

La Casa Museu Lucio Gil de Fagoaga

La Fundació Lucio Gil de Fagoaga té la seua seu en el número 1 del carrer dedicat al pintor requenense Elías García Martínez, la vida del qual va transcórrer entre 1854 i 1934.

 

Gran part del seu desenvolupament professional va esdevindre a Saragossa on va combinar la seua labor artística com a pintor amb la docència. Destaquen la seua intervenció en la restauració de la catedral de Calahorra i la decoració del sostre del Teatre Principal de Saragossa.

 

El carrer Elías García va rebre aquest nom en 1929, perquè amb anterioritat era coneguda com a Sant Lluís. Aquest carrer, al costat de les de Sant Ferran i Sant Carles, es van obrir en 1791 conformant una nova poma d’habitatges a Requena que comunicava el barri de les Penyes amb el casc vell *requenenses pels ravals. l nom dels carrers ret homenatge al rei Carles IV, la reina María Luisa de Parma i el príncep d’Astúries, el futur Ferran VII.

Galeria de l'Arxiu Fundació Lucio Gil de Fagoaga

Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns ·

Escriu-nos, envian's imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

C/ Elías García, 1 46340 Requena (València).

Xarxes Arxiu Fundació Lucio Gil de Fagoaga

On estem