Arxiu Municipal de Montserrat
/Carrer de l'Enginyer Antonio Llombart, 19, 46192 Montserrat, València

Arxiu Municipal de Montserrat

Desplaçament

A l'Arxiu Municipal de Montserrat trobem el Fons Municipal fruit de l'activitat desenvolupada per l'Ajuntament des de 1901 fins als nostres dies.

A més integra el Fons de la Cambra Agrària Local de Montserrat, i escassa documentació de la direcció local de la Falange Espanyola i del Jutjat de Pau, en aquest últim cas, la pràctica totalitat de la documentació es conserva a les dependències del Jutjat.

El 25 de gener de 1932 l'Arxiu va ser cremat. Però malgrat aquest fet, es conserven escassos vestigis de dècades anteriors.

A mitjans dels anys 90, Pura Navarro Campos i Anna Campos Alemany, actuen sobre l'arxiu, que es trobava dividit en dues ubicacions diferents, donant com a resultat l'inventari i catalogació de la documentació compresa entre 1850 i part de 1993.

El 2004, l'Ajuntament de Montserrat s'adhereix a la fase experimental del Servei d'Arxius de la Mancomunitat de la Ribera Alta.
I des del 21 de febrer de 2005, mitjançant acord plenari, estan adherits a la fase consolidada de dit servei. Inicialment amb 2 mòduls mensuals (8 hores mensuals) fins als actuals 5 mòduls (20 hores mensuals).

El 2005 es van unificar els dos dipòsits documentals, traslladant tota la documentació que es trobava als baixos de les Escoles Velles a l'immoble del C/ Federico García Lorca.

En 2016 es van iniciar els treballs d'adequació d'un local municipal, amb més capacitat, perquè albergués l'Arxiu Municipal, ja que a l'immoble del C/ Federico García Lorca es superava la capacitat d'emmagatzematge.
En 2017 va finalitzar el trasllat de documentació.

La cronologia d'aquesta documentació s'inicia el 1850 fins al 2015.

Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat Arxiu Municipal de Montserrat

Fons documentals

Fons Ajuntament

Fons Cambra Agrària

Fons Falange Espanyola (FET i de les JONS)

Fons Jutjat de Pau

Fons personals i familiars

Fons fotogràfic i audiovisual

Col·lecció de cartells 

Hemeroteca 

Documents més destacats

Compte de càrrec i data (Fons de la Junta d’Aigües) de 1850, Llibres d’actes des de 1932, Padró d’habitants des de 1930, Quintes des de 1901, Llicències d’obres des de 1943, etc. 

Cal destacar les sèries Corresponents a Obres i urbanisme, que són les que més s’han augmentat al llarg del temps, reflectint l’evolució de la població.

Serveis i activitats

Servei intern, a l’Administració.

Servei extern, al ciutadà:

– Sala de consulta

Biblioteca Auxiliar

– Servei de fotocòpies 

Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans · Escriu-nos · Visitans ·

Escriu-nos, envian's imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

Carrer de l'Enginyer Antonio Llombart, 19, 46192 Montserrat, València

On estem