Arxiu Municipal d'Elx
/Plaça Major nº 1, 46295 Sumacàrcer València

Arxiu Municipal de Sumacàrcer

Desplaçament
1 Tècnica d’arxiu del Servei d’Arxius de la Mancomunitat de la Ribera Alta. (Mª Carmen Garrigues Garcia)

En la part més antiga de Sumacàrcer, prop el riu Xúquer, al voltant de la Plaça Major, hi ha un vell palau que pertanyia als Comtes d´Orgaz i Sumacàrcer. Fou cedit el 1991 per Gonzalo Crespí de Valldaura, per a esdevenir la seu de l´Ajuntament.  Des de aleshores el Arxiu municipal és troba a l´últim pis de l’antic palau. Abans l´Ajuntament és trobava a la mateixa plaça però diferent edifici, en el que actualment s’alberga part d’aquest Arxiu Municipal traslladat degut a la falta d’espai.
Part de la documentació va sofrir els danys ocasionats pel trencament de la Presa de Tous de 1982, deixant rastres de fang que encara es poden apreciar avui en dia.

Adherit al Servei d’Arxius de la Mancomunitat de la Ribera Alta des de finals de 2004 ha mantingut aquest servei amb 2,25 mòduls mensuals amb un total de 99 hores anuals.

Des de 2018 està integrat al Sistema Arxivístic en Xarxa (SAVEX) de la Generalitat Valenciana i visible en l’Opac.

Dates extremes: 1605-2023

Fons documentals

Fons Arxiu Municipal de Sumacàrcer
Fons Jutjat de Pau
Fons Cambra Agrària Local
Hemeroteca

Documents més destacats

Llibres d’Actes (1885-2004), Correspondència (1924, 1939-2013), Padrons, Censos i Estadística (1877-1996), Llicències d’obres (1925-2015), Pressupostos (1926-2001), Quintes (1919-2000).

A part de la documentació produïda per les funcions de l’Administració, cal destacar les dos Concòrdies firmades per a la construcció de la Sèquia de la Escalona (1605) i de la Reial Sèquia de Carcaixent (1654)

Serveis i activitats

Servei intern a l’Administració

Servei extern al ciutadà;

– Sala de Consulta

– Servei de fotocòpies

– Biblioteca Auxiliar

Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns ·

Escriu-nos, envian's imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

Plaça Major nº 1, 46295 Sumacàrcer València

On estem