Arxiu Confraria de Santa Llúcia
/Arxiu Històric en C/ Sagra, 17, 3º planta i Arxiu Administratiu C/ Ramón i Cajal, 7, 46900, Torrent

Arxiu Municipal de Torrent

Desplaçament

L'Arxiu Municipal, a més de ser el lloc on es conserva el material escrit que produeix l'Ajuntament, es configura com un servei molt important per als ciutadans, ja que es poden consultar els documents que els interessen i sol·licitar còpies o reproduccions tant digitals com en format paper.nnLa seua missió és recollir, conservar, facilitar la consulta i difondre la documentació produïda per les diferents dependències de l'Ajuntament.
 

Fons documentals

Entre altres tasques elabora quadres de classificació en col·laboració amb els diversos negociats i departaments, confecciona els elements descriptors de la documentació, inventaris, guies, índex i catàlegs, amb la finalitat de recuperar la informació. També realitza, facilita i potència els estudis i investigacions sobre Torrent i la comarca, i col·labora en la difusió i divulgació d'aquests treballs.

Arxiu de Torrent ha sigut sempre un centre cultural prolífic. Realitza la publicació de llibres entre les quals destaca la revista d'investigació històrica Torrens (1982-2006), fomenta entre els ciutadans la investigació local, gestiona un arxiu fotogràfic de la ciutat i està treballant gradualment en la digitalització del fons documental històric de Torrent i de la comarca.

També organitza exposicions i activitats culturals relacionades amb la conservació i la difusió entre la societat del patrimoni documental i bibliogràfic sobre Torrent.

Dates extremes: 1567-2017

Fons documentals

Fons municipal de 1567 a 2017.

Fons Fotogràfic Cardona amb 4.400 negatius.

Hemeroteca Històrica Local (BIM, Llibrets de falles, Llibres de festes, Llibres de Moros i Cristins, Llibres de Setmana Santa, Premsa local i de la Província de València, …)

Documents més destacats

24 Capbreus.

Traducció de la donació de Jaume I a l’Ordre del Hospitalaris de Torrent i Silla

Serveis i activitats

Préstec intern, atenció als investigadors, resolució de consultes, jornades de portes obertes, visites escolars, exposicions documentals.

Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns ·

Escriu-nos, envia'ns imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

Arxiu Històric en
C/ Sagra, 17, 3º planta i Arxiu Administratiu
C/ Ramón i Cajal, 7, 46900, Torrent

ferreru@torrent.es
bavieraJ@torrent.es
peinadop@torrent.esXarxes de l'Arxiu Municipal de Torrent

On estem