Arxiu Valencià del Disseny
/Av. Blasco Ibáñez, 28 - 46010 València

Arxiu Valencià del Disseny

Desplaçament
Gestionat per: Fundació General - Universitat de Valencià

L'Arxiu Valencià del Disseny, sorgeix com una iniciativa de l’Escola Superior de Disseny de València i de la Universitat de València, que gestiona el projecte a través de la seua Fundació General. Amb un nucli inicial de documentació formada per l'arxiu personal i professional de Lola Castelló i Vicent Martínez al voltant de Punt Mobles i les col·leccions de documentació que ha recopilat Manuel Lecuona en els anys que ha dedicat a la investigación del disseny.

Té com a objectiu principal la catalogació i conservació de la documentació generada pels dissenyadors, els estudis de disseny i els departaments de disseny de les principals empreses valencianes.

Perquè puga ser consultada i estudiada, tant pels investigadors com per qualsevol persona interesada en analitzar, a partir de documentació original, els processos de creació, producció, difusió i ús del disseny.

Vídeo

Presentació de l’Arxiu Valencià del Disseny

Fons documentals

Eduardo Albors

Bañó & Lax Asociados

Paco Bascuñán

José Juan Belda

Pepe Benlliure

Xavier Bordils

Lola Castelló – Punt Mobles

Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana – CDICV

Universitat Jaume I de Castelló – Dissenyadors valencians

Espai Corbat

Manuel Lecuona 

Vicent Martínez – Punt Mobles

Familia Martínez-Medina

Fernando Mateu de Ros

Pedro Miralles

Ramón Ricart Gil

Mariana Salgado

Bernardo Tejeda

Andrés Gil Cañizares

Juan Nava

UV Cultura

Dates extremes: 1900 - 2010

L'Arxiu Valencià del Disseny

Té el compromís de promoure i fomentar l’apreciació de les aportacions del disseny a la cultura i l’economia de les nostres societats.

La Universitat de València

Gestiona l’AVD, a través de la seua Fundació General i amb l’EASD València, per proveir la continuïtat i estabilitat que el projecte requereix.

Publicacions:

Revista Arxiu

Dedicada al disseny que acull principalment articles d’investigació inèdits revisats per parells cecs. De periodicitat anual, consta d’una secció avaluable (Estudis) i una altra no avaluable (Documents i Ressenyes). Publicada en accés obert pel Arxiu Valencià del Disseny a través de la Universitat de València.

Informació i contacte: revistaarxiu@uv.es

Memòria etnològica del disseny

Arxiu de la memòria

Les entrevistes han permès recopilar una informació necessària per comprendre els punts de vista dels diferents membres de la comunitat de dissenyadors.

Els criteris de selecció dels entrevistats i entrevistades han tingut en compte, l’aportació del seu treball en l’àmbit del disseny a la història de la cultura valenciana, com expressions artístiques pròpies de la Comunitat Valenciana i la seva aportació i reconeixement en l’àmbit nacional i internacional.

Veure entrevistes

Dissenyador d’interiors.

Dissenyador i cofundador de Punt Mobles.

Dissenyadora i cofundadora de Punt Mobles.

Dissenyador industrial.

Dissenyador global.

Congressos:

El disseny en el marc de l'economia circular: creació, valorització i recepció

L’Arxiu Valencià del Disseny organitza el seu primer congrés internacional anomenat “El diseño en el marco de la economía circular: creación, valorización y recepción – Design in the Frame of Circular Economy: Creation, Valorization and Reception”. Aquest congrés tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de novembre de 2022 en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Les ponències, taules temàtiques redones, comunicacions i pòsters que es presentaran tractaran aspectes fonamentals del disseny en l’actualitat, com són: la creació del disseny, la seua posada en valor i la seua recepció social en el marc de l’anomenada economia circular. A més a més, s’organitzarà tota una sèrie d’activitats a altres espais relacionats amb el disseny. 

 

Data: 10, 11 i 12 de novembre de 2022
Lloc: Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Sala Palmireno (3er pis).

Streaming Ponències i Comunicacions: Canal de Youtube de la Fundació General de la Universitat de València

Vídeos:

Exposicions

José Martínez-Medina i la innovació artística a Valencià

Tallers:

Circularitat per a temps turbulents. L'activisme des del disseny.

Taller semi-presencial dirigit a empreses i professionals del disseny, agents del Sistema Valencià d’Innovació (lanzaderas, instituts, centres i xarxes d’innovació, agències de desenvolupament local) startups, associacions de joves empresaris i estudiants d’art i disseny.

 

Reformular el valor del disseny com a eina capaç de respondre, de manera eficient, als nous reptes vinculats a la sostenibilitat mediambiental i social, i a la de les pròpies empreses.

 

 

Webinars:

Polítiques del disseny.

Kike Correcher (Filmac Centre S.L.) exposarà la seua valoració personal de la “World Design Policy Conference” celebrada els dies 3 i 4 de novembre a València. La webinar espera comptar tant amb representants de l’administració pública com de la societat civil, institucions acadèmiques i empreses.

Posada en valor i conservació del llegat documental en empreses de disseny

La posada en valor i conservació del llegat documental en empreses de disseny s’ha convertit en una tasca ineludible. El pla és comptar amb el testimoniatge d’alguns exemples de bones pràctiques, tant des del sector empresarial com des del col·leccionisme privat, per a, després, poder conversar sobre la importància del patrimoni generat per les empreses al llarg de la seua història, els problemes que planteja la seua conservació i quines són les perspectives de futur.

Disseny i innovació social

Amb esta Webinar es vol abordar el disseny no només des d’una perspectiva econòmica (expertise) sinó també des de la seua dimensió social, és a dir, vinculat a la seua capacitat per articular, des de la creativitat, la innovació i la participació, propostes encaminades a donar resposta a les noves i emergents realitats.


Una conversa entre diversos agents (societat civil, administració pública, entitats acadèmiques i empreses) amb l’objectiu de llançar interrogants i obrir línies d’investigació i col·laboració.

Galeria de l'Arxiu Valencià del Disseny

Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns ·

Escriu-nos, envia'ns imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

Facultat de Geografia i Història - Universitat de València
Av. Blasco Ibáñez, 28
46010 València

Xarxes de l'Arxiu Valencià del Disseny

On estem