El Punt. Espai de lliure aprenentatge
/C/ Garcilaso 11, baix dreta, 46003, València

El Punt. Espai de lliure aprenentatge

Desplaçament
Personal: No disposem de personal contractat, es tracta d'un projecte col.laboratiu que treballa des de l'autogestió, posant en pràctica mecanismes d`autoorganització, acció i democràcia social. Hi ha dins del col.lectiu gent amb formació i experiència en arxivística, biblioteconomia, restauració i humanitats.

 El Punt és un arxiu, biblioteca i centre de documentació i formació construït des de l'autoorganització social i comunitaria.

Te com a objectius:

-Recopilar, donar tractament documental i estudiar la memòria documental de les lluites i moviments socials antagonistes, per a difrondre-les en el present i el futur.

-Promoure la difusió del coneixement, la cultura i la memòria com a eines necessàries per a una profunda transformació social.

-Construir una biblioteca de lectures políticament incorrectes i intel.lectualment estimulants.

-Generar dinàmiques d'intercanvi de coneixements entre iguals, que ens permeten fer una lectura crítica del món on vivim i que eixamplen les nostres alternatives en la presa de decisions

-Reflexionar sobre altres formes possibles, més solidaries, de relació entre nosaltres, estenent la pràctica política transformadora als espais íntims.


Video

El Punt. Espai de Lliure Aprenen​tage

Fons documentals

El Punt es dedica a la recopilació de fons documentals d’organitzacions socials, culturals i politiques de moviments antagonistes: ecologisme, feminisme, anarquisme, moviment okupa, defensa del territori, lluites anticarceràries i antirepresives, sindicalisme de base, moviment autònom…

Principalment el nostre fons

Es nodreix de documentación impresa destinada a la propaganda, difusió, promoció i concienciació: cartells, adhesius, fulles volanderes, informes…

Documents més destacats

Per les seues dimensions, dissenys, contingut i singularitat destaca la col.lecció de cartells.

Per distribució geogràfica disposem principalment de documentació del País Valencià però comptem tambè amb documentació de la resta de l’estat espanyol i d’altres països.

Actualment estem en procés de classificació, instal.lació i descripció.

Malgrat ser documents impresos i en el seu moment amb una amplia dispersió, es tracta de documentació efímera, sent el conservat per nosaltres l’únic exemplar existent.

Dates extremes: 1940 -

Publicacions:

Rutes per la València Anarquista

No som una editorial, però volem col·laborar en impulsar projectes editorials interessants com ara:

Aquesta és una publicació sobre l’anarquisme a la ciutat de València al llarg dels seus 150 anys d’història. Pensem que una manera de transmetre la presència de les anarquistes a València és a través dels llocs per on van transitar o pels quals ho fan encara hui en dia.

 

Volem recuperar aquests espais de la memòria llibertària, memòria i història col·lectiva de cultura i lluita que el relat hegemònic vol esborrar i negar.

 

Es tracta d’una primera aproximació per a reconèixer la ciutat des d’un punt de vista diferent, com mai no ens l’han mostrada i tindre la possibilitat de recórrer-la a partir de les 12 rutes proposades amb 196 parades, més de 250 llocs referenciats, dos centenars d’imatges i un cançoner revolucionari.

Serveis i activitats

Disposem d'un servei de biblioteca autogestionada

Fons relacionats amb les temàtiques de l’arxiu, integrada en la Xarxa de Biblioteques Socials.

Comptem també amb una important hemeroteca històrica de revistes i fanzines de moviments socials.

Galeria de El Punt. Espai de Lliure Aprenentage

Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns ·

Escriu-nos, envia'ns imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

C/Garcilaso 11, baix dreta, 46003, València

Xarxes El Punt. Espai de lliure aprenentatge

On estem