Arxiu Municipal de Requena
/Santa María, 24 46340 Requena (Valencia)

Arxiu Municipal de Requena

Desplaçament

Arxiu de caràcter històric, intermedi i administratiu amb consulta presencial i telemàtica.
Dates extremes 1257-2020.

Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena Arxiu Municipal de Requena

Fons documentals

Important fons documental de caràcter històric generat pel Consell de Requena juntament amb l’aportació d’arxius específics com l’Arxiu de Música i Literatura Popular de Fermín Pardo, Arxiu Etnogràfic Audiovisual de la Meseta de Requena-Utiel i uns altres.

Fons destacats

  • Carta de poblament de Requena.
  • Privilegis de Requena.
  • Sèrie d’actes municipals des de 1520.
  • Sèrie comptes de propis i arbitris des de 1573.
  • Almodí des de 1570.
  • Respostes particulars del Cadastre del Marqués de l’Ancorada 1752, lleves i cinquenes des de 1633… Arxius fotogràfics , sonors i audiovisuals.

Serveis i activitats

  • Consulta en sala i telemàtica.
  • Servei d’informació.
  • Difusió (documents del mes, publicacions, Aula de Cultura Feliciano Antonio Yeves, Unisocietat Requena, cursos, tallers, visites col·lectives…)

Novetats de l'Arxiu Municipal de Requena

/// 28 de febrer 2023

Document del mes de març de 2023

AMRQ 2895. Llibre d'Actes Municipals 1553. p. 373-374.

Jornaleres i jornalers requenenses del segle XVI o el que costa el pa

El mes de març solem dedicar el document del mes a visibilitzar la presència de la dona en la història local. Són molt poques les referències a oficis femenins que apareixen en els llibres d'actes de l'Antic Règim.

/// Dilluns 13 de febrer 2023

Document del mes de febrer de 2023

Les matances domiciliàries a la Requena dels 60

En aquest document del mes ens centrarem en les matances domiciliàries que tanta tradició i activitat posseïen a Requena. Dins de l'economia de la societat tradicional de Requena i la seua Terra, tant en l'ambient rural com en l'urbà, va anar de destacada importància la cria, l'engreixament i la matança del porc, la carn del qual s'ha vingut destinant, fonamentalment, a les diferents maneres de conserva que van garantir el seu consum al llarg de l'any.

Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns · Xarxes Socials ·Escriu-nos · Visita'ns ·

Escriu-nos, envian's imatges

Pujar imatges

En enviar accepte la política de privadesa

Visita'ns, crida'ns

Adreça

C/ Santa María, 24. Requena 46340

Xarxes Arxiu Municipal de Requena

On estem